Ne radi vam tastatura na laptopu ? pokušajte da je popravite na sledeći način .

ImageRadili ste na laptopu i iznenada neki od tastera ili ceo niz prestaje da se odaziva na pritisak .Pritiskom na taster umesto da se otkuca odgovarajuće slovo ne dešava se ništa, postoji nekoliko razloga a isto tako i načina da to sami popravite .Vrlo često se dešava da ispod tastera zapadne neka mrvica ili manji predmet koju zaglavi određenu tipku odnosno taster.U ovom slučaju možete da okrenete laptop naopačke i blago ga protresete kako bi predmet koji predstavlja prepreku ispao ispod tastera , ukoliko ne ispadne na ovaj način možete pokušati pincetom ili nekim drugim tanjim predmetom da iščačkate nečistoću ispod tastera pazeći pritom da ne oštetite plastične žabice ili gumicu koja se nalazi ispod tastera .

Prosuli ste kap dve tečnosti po tastaturi

u ovom slučaju moguće je da se tasteri zalepe ukoliko je u pitanju bio neki sok , kafa ili neka druga tekućina ,ono što je najbolje učiniti jeste odmah pokupiti tečnost pamučnom krpom ili vatom .Ostaci tečnosti koji se osuše i zalepe tastere predstavljaju prepreku za normalno korišćenje tastature laptopa i najbolje ih je očistiti isparljivim sredstvom najbolje izopropil alkoholom  u koji umočite pamučnu krpicu i njom pokupite sve lepljive tragove koji su zapali među tastere , pre ove procedure neophodno je da lagano skinete kapicu tastera sa odgovarajućih nosača kako biste bliže prišli samoj ploči tastature.

Otkačio se flet kabl

I naravno tastatura je ili sasvim ili polovično prestala sa radom .Ovakav scenario zahteva malo veći nivo tehničkog znanja ali ako malo potražite po internetu na sajtovima poput youtube-a ili Ifixit , naći ćete model vašeg laptopa i proceduru kako da dodjete to kabla i ponovo ga zakačite na odgovarajuću kopču na matičnoj ploči .

Ukoliko ni jedan  od gore navedenih saveta ne pomogne a prinuđeni ste da hitno završite započeti posao predlažemo vam jednostavno rešenje , klasična USB Tastatura koju utaknete u usb port predstavljaće privremenu zamenu za vašu neispravnu laptop tastaturu dok ne odnesete laptop na popravku .

U slučaju da vam je laptop u garantnom roku a sama tastatura prestala je da radi mimo vaše krivice najbolje je da odnesete laptop tamo gde ste ga kupili kako bi vam prodavac zamenio tastaturu novom . Pre nošenja laptopa u bilo koji servis obavezno bekapujte važne podatke kako ne bi došlo do njihovog gubitka .

Za slučaj da vam laptop nije pod garancijom možete se obratiti nekom od lokalnih laptop servisa gde ćete dobiti adekvatnu uslugu zamene tastature na laptopu

 laptop servis broj 1 u Beogradu (2)

Advertisements

14 Responses

 1. Da li mozda znate posto je ili imate kod vas u servisu tastataturu za asus laptop model k52 j ,video sam da se ista ugradjuje u jos neke modele asusa na primer asus k53e ili asus n53 onda asus n60 i n61 ?

  • Imamo naravno tu tastaturu kod nas na lageru a cena joj je 3500 dinara, u cenu je uracunata i ugradnja ukoliko ne umete ili ne zelite sami da je montirate, ako ste van Beograda saljemo i brzom postom .

 2. sin je isprskao tastaturu tecnoscu za stakla sa namerom da je obrise.Od tada tast.ne radi po nekada pojavi slovo ali pogresno od onog koje je stisnuto.Da li ima popravke ili mora druga tastatura?

  • Iz dosadasnjeg iskustva nazalost moramo reci da je popravka tastature posle prodora tecnosti u slojeve koji prave kontakt vrlo retko uspesna tako da tu obicno preporucujemo da se ona zameni novom .

 3. meni je lap top u garanciji do novembra zvucnik je probio i trebao je u servis ali sada zbog tastature i tecnosti verovatno gubim garanciju.Zanima me ako bih poslala kod vas koliko bih cekala na popravku jer za zvucnik su mi rekli mesec dana.Saljem iz Kragujevca.

  • Kod nas se servisi resavaju u najkracem roku u zavisnosti od dostupnosti delova , pa ako pretpostavimo da imamo tastaturu za vas model laptopa mozemo je zameniti i isti dan po prispecu , ako je nemamo na lageru nabavka traje otprilike dan dva najcesce, sem u slucaju da je bas neki redak laptop tada moze da potraje do 20-30 radnih dana ako se porucuje recimo iz Kine ili USA ali kao sto rekoh to je bas u slucaju da je izuzetno redak laptop .

 4. meni tastatura na samsungovom laptopu serije 3 normalno radi poslije paljenja uredjaja nekih 10 minuta,zatim prestaje s radom totalno,da bi poslije restarta laptopa opet proradila i radila 10 minuta,a zatim opet moram restart da bi nesto napisao:(
  koji problem bi mogao ovdije biti??
  hvala

 5. Lap top mi je ispao, neki tasteri su ispali i uspela sam da ih vratim, ali Space ne mogu nikako,pukao je onaj mali plasticni deo sto ide ispod tastera i nece da “legne”, stalno ispada. Sta da radim,ne bih da lepim bojim se napravicu jos vecu stetu?
  Unapred hvala

  • ako ste u mogucnosti dodjite do naseg servisa u Krunskoj 36 da pogledamo , ako imamo takvu tastaturu rashodovanu mozda mozemo nesto da uradimo , ako ne jedino resenje je nova tastatura koje imamo takodje u ponudi .

 6. da li imate tastaturu za lap top msi cr 500 i koliko kosta?

 7. Ja imam asus laptop kolika je popravka tastature

  • Uglavnom je cena nove tastature 3500 dinara za laptopove koji su prodati u vecem broju , jedino za neke retke modele moze biti skuplja , ako moze nesto da se popravi na njoj recimo zameni neki taster ili slicno onda je nesto povoljnije 500-600 dinara ali to je dosta redak slucaj .

 8. Cistila sam laptop vlaznom krpom, i od tad pojedini tasteri ne rade. Interesuje me da li je moguca popravka tako sto bi se to ocistilo, ili eventualno zamena novom tastaturom. Pa me interesuje cena za hp pro book 450 g0 tastaturu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: